Anlaşmalı Boşanma Nasıl Nerede Neden İptal Edilir?

Anlaşmalı Boşanma Nasıl Nerede Neden İptal Edilir?

Anlaşmalı Boşanma Nasıl İptal Edilir? Anlaşmalı boşanmanın iptal edilmesi anlaşmalı boşanma protokolünün iptal edilmesi ile mümkün olur.

Anlaşmalı boşanma iptali için ortada açılmış ve kesinleşmemiş bir davanın varlığında eşler tarafından iptalini isteyebilir, anlaşmadan cayabilir.

Anlaşmalı Boşanma Nasıl Bozulur?

Anlaşmalı boşanması davası gerçekleştiğinde yani halim kesin kararı verdiğinde bu karar belirli mercilere gider ve en son nüfus müdürlüklerinden evlilik kayıtları silindikten sonra boşanma tamamen gerçekleşmiş olur.

Bu süre sonunda anlaşmalı boşanmanın iptali için başvurulamaz çünkü boşanma artık tamamen gerçekleşmiştir. Tüm bu süreçlerin başındayken yani taraflar boşanma taleplerini mahkemeye bildirdiklerinde dava günü gelene kadar ve boşanma kararı verilmiş olsa dahi karar kesinleşmemişse bu anlaşma kararlarından vazgeçebilirler ve anlaşmalı boşanma bozulmuş olur.

Diğer yönden anlaşmalı boşanmada taraflardan birinin hile yaptığı, mal kaçırdığı gibi hususlarda anlaşılırsa anlaşmalı boşanmaya gidilemez.

Anlaşmalı Boşanma Hangi Mahkemede Görülür?

Hukukta her alanda davaların görüldüğü mahkemelere konularına göre ayrılmıştır. Aile olaylarını içeren davalar genellikle Aile Mahkemesinde, Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde ve Sulh Hukuk Mahkemeleri’nde gerçekleşebilmektedir.

Anlaşmalı boşanmanın gerçekleştiği mahkeme ise genellikle Aile Mahkemeleri olmaktadır. Aile Mahkemesi’nin olmadığı yerlerde ise boşanmak isteyen çiftler, davaları Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açabilirler.

Bu davanın bu mahkemelerde açılabilmesi için ise en önemli şart çiftlerin bir senelik evli olmasıdır ve kendi aralarında hukuksal uzlaşıya gitmiş olmalarıdır.

Eğer yapılan sözleşmede iptal koşulları yoksa anlaşmanın iptal edilmesi mümkün değildir. Bu durumda her iki taraf da sorumlulukları yüklenmelidir.

Anlaşmalı Boşanma için Tarafların Her Konuda Uzlaşmış Olmaları Gerekmektedir

Taraflar anlaşmalı boşanma için her hususta öncesinden anlaşmış olmaları gerekir. Eğer anlaşma maddelerinde tereddüt bulunuyorsa, anlaşmalı boşanma mümkün olmaz.

Kadın ya da erkek bu durumda karar açıklanana kadar sözleşmeden cayabilirler. Eğer söz konusu sözleşme mahkeme tarafından onaylanmaz ise, sözleşme taraflar tarafından imzalanmış olmasına rağmen yinede geçerli olmaz. Taraflar mahkemeye çıktıkları zaman fikirlerini değiştirdiklerini beyan edebilirler.

Boşanma Davalarında Avukat Desteği Almayı İhmal Etmeyin

Eğer boşanma davanızı iptal ettirmek isterseniz, sözleşme maddelerinde kanuna aykırı bir hüküm olup olmadığını kontrol ettirmenizde fayda var. Bu kontrol en iyi boşanma davaları konusunda uzmanlığı bulunan bir avukat yapabilir.

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara