Boşanma Davalarında Ne Kadar Tazminat Ödenir?

Boşanma Davalarında Ne Kadar Tazminat Ödenir?

Boşanma Davalarında Ne Kadar Tazminat Ödenir? Boşanma davalarında tazminat ödenmesi miktarı kişinin ekonomik gelir düzeyine göre değişiklik göstermektedir. Herkesin boşanma davasından sonra ödemesi gereken tazminat miktarı net ve belirli bir miktar olmayıp değişiklik göstermektedir.

Bu tutar davalı tarafın kusur miktarına, davanın özelliklerine ve türüne, tazminat vermesi istenilen kişinin ekonomik durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Boşanma davası tazminat ödemesi yapan kişinin kusurlu olması gerekir. Kusurlu olan taraf karşı taraftan tazminat ödemesi için talepte bulunamaz.

Tazminat Miktarının Belirlenmesindeki Koşullar Nelerdir?

Boşanma davası tazminat ücretinin söz konusu olması için ilk olarak ortaya bir zarar çıkmış olması şartı aranır. Bu zarar hem maddi hem de manevi olabilir.

Aile Mahkemesinde tazminat miktarı belirlenirken, ödeme yapacak ve ödemeyi alacak kişinin maddi durumları göz önünde bulundurulur.

Aile Mahkemesi hakimi burada hakkaniyet ilkesini göz ardı etmez. Maddi ya da manevi olduğuna bakılmaksızın tazminatın kabulünün görülmesi için evlilik birliğine son veren tarafın mahkeme olması gerekmektedir.

Boşanmadan dolayı Tazminat talebinde bulunan kişinin kusursuz olması gerekmektedir. Boşanmaya sebep olaylarda Kusurlu taraf zararı gidermekle sorumludur.

Boşanma Davalarında Ne Kadar Tazminat Ödenir? Tazminata Sebep Olaylar ve Kusur

Evlilik birliği içerisinde kadın ve koca müşterek hayatı kurmaları için hiç kuşku yok ki beraber yaşamaları gerekmektedir. Eşlerin beraber yaşamamaları belirli koşullar altında ve belirli zaman zarfında olması halinde normal karşılanabilir.

Örnek olarak eşin mecburi olarak kısa süreli yurtdışı gitmesi sebebiyle belirli bir zaman ayrı yaşamaları olağan bir durumdur. Ve bu durum karı kocanın bir arada ayrı kalmalarını meşru kılmaktadır.

Evlilik birliğinde geçerli bir sebep olmadan eşlerin ayrı yaşamaları durumunda boşanma davasına gerekçe olacaktır olaylar meydana gelmiştir.  Karı kocadan herhangi birinin evi terk etmesi ya da diğer eşi evden kovması boşanma nedeni olarak sayılmaktadır.

Birlikte hayat kurma kavramı zedelendiği hallerde eşi evden kovmak boşanma nedeni olarak boşanma davalarına konu olmaktadır. Boşanma davası açacak eşlerin Türk Medeni Kanununa göre haklı bir boşanma gerekçesi sunmaları gerekmektedir. Haklı boşanma sebebi olmayan eşlerin boşanmaları mümkün değildir.

Kocanın ya da kadının eşini evden kovması yaşadıkları bu olayların boşanma davasında boşanmaya gerekçe olarak öne sürebilmektedirler. Boşanma davasında eşini evden kovan eş kusurlu olacaktır. Boşanma davalarında kusur; maddi ve manevi tazminat ile nafaka miktarlarının belirlenmesinde büyük önem arz etmektedir.

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara