Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi?

Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi?
Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi? | Telefon veya sms kayıtları pek çok konuda davaya ışık tutabilecek kanıtlar kapsamındadır. Bununla birlikte telefon kayıtlarının yazılı veya sesli dökümü, sms kayıtlarının ise yazılı dökümünün, mahkemece ilgili operatör veya operatörler istenmesi halinde bile, operatörler bu bilgileri 3. Kişi durumundaki tüzel ve...
Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi? Telefon veya sms kayıtları pek çok konuda davaya ışık tutabilecek kanıtlar kapsamındadır. https://www.youtube.com/watch?v=DD0kGza9aUs Bununla birlikte telefon kayıtlarının yazılı veya sesli dökümü, sms kayıtlarının ise yazılı dökümünün, mahkemece ilgili operatör veya operatörler istenmesi halinde bile, operatörler bu bilgileri 3. Kişi durumundaki tüzel ve gerçek kişilerle paylaştığı için suç işlemiş olacaktır.  Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi? Bu durum paylaşımı yapan operatörün lisansının bile iptal edilmesine varacak çeşitli yaptırımlarla karşılaşmasına neden olur. Telefon ve sms kayıtları, dinlemeler kapsamında değerlendirilir ve Aile Hukuku dahilinde istenmesi mümkün değildir. Bu tür kayıtların ancak belirli şartlar dahilinde Ceza hukuku kapsamında istenebilmesi mümkün olur. Aile Hukuku kapsamında ancak operatörlerden aranmış olan numara, aranma saati ve tarihi, sms gönderilmiş olan numara bilgisi ile sms’ in gönderildiği saat ve tarih bilgileri istenebilir. Bu türlü bilgiler ise kısmi kanıt olarak değerlendirilebilir.

Telefon Kayıtları Nasıl Kanıt Olarak Sunulabilir Mi?

Bir tanığın var olması telefonla yapılan görüşmelerin kanıt olarak kabul edilmesini sağlayabildiği gibi, ilgili operatörden istenen bilgiler doğrultusunda, tanığın da belirttiği saat ve tarih ile birlikte ilgili telefon numarası bilgileri desteklenebilir. Bunun dışında telefon görüşmesinin yapıldığını kanıtlamak için, görüşmenin yapıldığı telefon mahkemeye kanıt olarak sunulabilir. Benzer şekilde eğer sms gönderimi yapıldıysa, sms’ in gönderildiği telefon kanıt olarak mahkemeye sunulabilir. Herhangi bir şekilde doğrudan operatörden veya çeşitli dinleme ve kayıt olanakları kullanılarak elde edilmiş sesli veya yazılı görüşmeler, Aile Mahkemelerine sunulsa bile usul Yönünden mahkemeler bu kanıtları reddetmek zorunda kalır. Ayrıca ilgili ses kayıtlarının nasıl elde edildiğine dair soruşturma açılmasını talep edebilir. | Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi?

Boşanma Davasında Whatsapp Kayıtları İstenir Mi?

Whatsapp ve benzeri sosyal medya araçları yazışmaları doğrudan kanıt olarak kabul edilmese bile, bazı olayları kanıtlamak amacıyla destekleyici unsur olarak değerlendirilebilirler. Çeşitli şekillerde usulsüz kanıt oluşturulmasının mümkün olması, bu türlü yazışmaların doğrudan kanıt olmasının önünde engel durumdadır. Usulsüz kanıt elde etmek ile usulsüz bir şekilde kanıt oluşturmak arasındaki fark nedeniyle, Aile mahkemeleri bu türlü yazışmaları kanıt olarak kabul etmezler. Bununla birlikte usulsüz olarak elde edilmiş olsa da, bazı kanıtlar olayın niteliğine göre belirli ölçülerde değerli olabilir. Whatsapp, sms veya diğer sosyal medya araçlarının kanıt olarak kabul edilebilmesi için, yazışmaların yapıldığı telefon veya cihazın mahkemeye delil olarak sunulması veya bu yazışmalara tanık olan bir veya birkaç kişinin varlığı gereklidir. Yanı sıra yazışmaların yapan veya yapıldığı kişinin mahkemede durumu kabul etmesi de bu yazışmaların kanıt olarak kabul görmesini sağlayabilir. Özellikle aldatma ve benzeri nedenlerle açılan davalarda kanıt olarak düşünülen telefon görüşmeleri, yazışmaları veya diğer türde cihazların kullanımıyla yapılan sosyal medya görüşmeleri, davacı tarafların mahkemeye sunmak üzere elde etmeye çalışmalarına neden oluyor. Ancak bu türlü kanıt toplamaları, davacı tarafın çeşitli suçlar işlemesine ve yaptırımlarla karşılaşmalarına neden olabileceği unutulmamalıdır. | Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi?

Boşanma Davasında Telefon Kayıtları İstenir Mi?  Sıkça Sorulan Sorular

BOŞANMA DAVASI - EVLİLİK BİRLİĞİNİN TEMELİNDEN SARSILMASI - EVLİLİK SIRASINDA KADINA TAKILAN ZİYNET EŞYALARININ KİM TARAFINDAN ALINMIŞ OLURSA OLSUN KADINA BAĞIŞLANMIŞ SAYILACAĞI - İLK DERECE MAHKEMESİNCE VERİLEN KARARIN USUL VE YASAYA UYGUN OLDUĞU Hükme karşı davalı tarafından istinaf yoluna başvurulmuş olup, istinaf dilekçesinin incelenmesinde özetle; davalının davacıya şiddet uygulaması sebebi ile davacının Fransız polisi yardımı ile Türkiye'ye döndüğü iddiasının ispat edilemediğini, davacının iktidarsız olduğu, cinsel birliktelik yaşanamadığı iddiasının raporla çürütülmüş olup, Asıl davalıya soğuk davranışlarla fiziksel rahatsızlığını da bahane ederek birlikte olmaktan kaçman kişinin davacı olduğunu, davacının Fransa'da yaşadığı dönemde ailesi ile görüşemediği iddialarının da ispat edilemediğini, telefon görüşme kayıtlarından davacının annesi ve ablası ile gün içerisinde uzun süre ile konuştuğunun ispat edildiğini, davacının müşterek evi terk ederek Türkiye'ye ailesinin yanma dönmek sureti ile ağır kusurlu olduğunu, Ağır kusurlu davacının nafaka talebinin reddinin gerekmekte olup, hükmedilen nafaka miktarının da yüksek olduğunu, tanık beyanlarının görgüye dayalı olmadığını, davacının düğünde takılan ziynet eşyalarının davalıda kaldığı hususunu ispat edemediğini, Davacının düğünden sonra vize işlemleri için bir süre Türkiye'de kalıp, bu süre içerisinde kendisi ile birlikte ziynet eşyalarının da davacı ve annesinde kaldığını, uluslararası uçuş kurallarına göre bu miktarda altının Fransa'ya sokulmasının mümkün olmadığını, yine büyüteç ile altınların miktarının özellikle kaç ayar olduğunun hesaplanmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirterek istinaf yoluna başvurmuştur.

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara