Hangi durumlarda tek celsede Boşanılır? En hızlı boşanma davası nasıl olur, sebepleri nelerdir?

Hangi durumlarda tek celsede Boşanılır? En hızlı boşanma davası nasıl olur, sebepleri nelerdir?
Kanunda boşanma nedenleri özel ve genel olarak ikiye ayrılır. Genel nedenler, evlilik birliğini sarsan durumları ifade eder ve zina, haysiyetsiz yaşam sürme, hayata kastetme, terk etme gibi özel nedenlerin delillerle ispatlanması gerekir.

Hangi durumlarda tek celsede Boşanılır? En hızlı boşanma davası nasıl olur, sebepleri nelerdir? Boşanma davaları iki türde ele alınır. Anlaşmalı ve çekişmeli olarak açılabilen boşanma davalarında, anlaşmalı davalar genellikle tek celsede, yani en hızlı şekilde sonuçlanan davadır. Ancak bazı çekişmeli boşanma davaları da taraflardan birinin avukatının başarılı olması sayesinde tek celsede bitirilebilir.

Tek celsede anlaşmalı boşanma davalarında, boşanmanın sebepleri önemli değildir. Eğer anlaşmalı boşanma davalarında taraflar her konuda uzlaşma sağlamışsa, bu dava genellikle tek celsede sonuçlanır.

Çekişmeli boşanma davaları için bunu konuşmak ise yanlış olur. Ama dava devam ederken anlaşma sağlanırsa bu durumlarda da tek celsede sonuçlanabilir? İşte detaylar…

En hızlı boşanma davası nasıl olur, sebepleri nelerdir?

Birçok evli çift, evlilikteki geçimsizliklerden veya farklı sebeplerden ötürü evliliği sonlandırma kararı alıyor. Bu durumlarda taraflar evliliği sonlandırmak adına boşanma davası ile mahkemeye başvuruyor. Bu boşanma davalarında taraflar her konuda uzlaşma sağlamışsa dava, anlaşmalı boşanma olarak ele alınır ve genellikle bu davalar tek celsede sonuçlanır. Velayet, mal paylaşımı ya da nafaka gibi konularda tarafların anlaşma sağlamış olması yeterli değildir, bu anlaşmanın resmiyete dökülmesi gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma davalarında hakimin boşanma nedenlerini araştırma yetkisi bulunmaz.

Çekişmeli Boşanma Davaları Tek Celsede Sonuçlanabilir Mi?

Çekişmeli boşanma davalarının tek celsede sonuçlanması çok zordur. Bu nedenle hızlı bir şekilde boşanmak isteyen tarafların anlaşmalı boşanma davasına başvurması gerekir. Tek celsede boşanma sebepleri, evlilik birliğinin niteliklerine göre değişebilir, yani bu sebepler, evlilik birliğini temelden sarsan sebepler olabilir. Tek celsede boşanmalarda tarafların boşanmaya razı olması gerekir. Taraflardan yalnızca birinin boşanmak istiyor olması tek celsede boşanma için yeterli değildir.

Hangi Nedenler Tek Celsede Boşanmaya Yeterlidir?

Kanunda boşanma nedenleri özel ve genel olarak ikiye ayrılır. Genel nedenler, evlilik birliğini sarsan durumları ifade eder ve zina, haysiyetsiz yaşam sürme, hayata kastetme, terk etme gibi özel nedenlerin delillerle ispatlanması gerekir. Özel nedenlerin olduğu durumlarda tek celsede boşanmak oldukça zordur. Delillerle durumun ispatının yanı sıra tanıklar dinlenebilir ve kusurun ortaya konması zaman alabilir. Bu nedenle tek celsede boşanmanın en iyi yolu, eşlerin her konuda anlaşarak anlaşmalı boşanma davasına başvurmasıdır. Daha Fazla Bilgi İçin: Anlaşmalı Boşanma Avukatı ve Danışma

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara