Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti

Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti
Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti Nedir? Ortaklığın giderilmesi davası açmak için yetkili olan mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesidir.  Dava açmak için taşınmaz malın bulunduğu yerdeki Sulh Hukuk Mahkemelerine müracaat edilmelidir. Örnek vermek gerekirse; Dava açılacak olan taşınmaz mal Yenimahalle ilçesinde ise yetkili mahkeme Ankara Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesidir. Dava açılacak olan taşınmaz mal Sincan veya Etimesgut ilçesinde ise yetkili mahkeme Sincan Batı Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesidir.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti Nedir? Ortaklığın giderilmesi davası açmak için yetkili olan mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesidir.  Dava açmak için taşınmaz malın bulunduğu yerdeki Sulh Hukuk Mahkemelerine müracaat edilmelidir. Örnek vermek gerekirse;
  • Dava açılacak olan taşınmaz mal Yenimahalle ilçesinde ise yetkili mahkeme Ankara Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesidir.
  • Dava açılacak olan taşınmaz mal Sincan veya Etimesgut ilçesinde ise yetkili mahkeme Sincan Batı Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesidir.

Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti Ve Dava Süreci

Ortaklığın giderilmesi davalarında mahkemenin kazananı ya da kaybedeni olmamaktadır. Davanın tarafı olan kişiler davadan aynı oranda etkilenmektedirler. Ortaklığın giderilmesi davalarında mahkeme malın aynı oranda bölünerek paylaşımına karar verirken;
  • Ortaklığı giderilmesi davası aracı olan taşınmazın yüz ölçümünü ve niteliğini araştırır.
  • Pay ve paydaş sayısını araştırır.
  • İmar mevzuatına göre aynı taksime uygun olup olmadığını araştırır.
  • Davası açılan malın kat mülkiyeti durumunu araştırır. Kat mülkiyet kurulumu mümkün olan taşınmazların satış sureti ile ortaklıkların bitirilmesine karar verilememektedir.
Aynı oranda mal taksiminin mümkün olması durumunda paylar birbirine denk düşmeyebilir. Bu durumda eksik değere sahip olan parçaya para eklemesi yapılarak denk duruma gelmesi sağlanır. Mahkemede taraflar arasında anlaşma olması şarttır. Aksi halde mahkeme kalan malların paylaşımına karar veremez.

Ortaklığın Giderilmesi Davasını Kimler Açar?

Ortaklığın giderilmesi davaları gayrimenkul ve menkul ortaklığı bulunan tüm paydaşlara açılabilmektedir. Menkul ve gayrimenkule paydaşlığı bulunan kişiler ortaklıklarına son vermek isteyebilir. Bu durumda kişinin ortaklığın giderilmesi davası açmaya hakkı vardır. Dava açmadan uzlaşma yoluna gidilebilir. Bunun için paydaşların kendi aralarında anlaşma yapmaları ve mal paylaşımını sağlamaları gerekir. Paylaşım yaparak mal ortaklığına son veren kişiler dava açmalarına gerek kalmadan uzlaşmış olurlar. Ortaklığın giderilmesi davası açmak için bir kişinin talepte bulunması yeterli olmaktadır.

Ortaklığın Giderilmesi Davasında Mahkeme Giderleri Nelerdir?

Ortaklığın giderilmesi davası 2019 uygulamalarında matbu harca harca tabi olan davalardır. Davayı açan kişi mahkeme gider ve harcını ödeyerek davayı açmaktadır. Dava neticesinde ise mahkeme ve avukat giderleri taraflara yüklenmekte ve taraflar payları oranında giderleri ödemektedirler.

Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti 2019

Bütün davalarda olduğu gibi ortaklığın giderilmesi davası açmak için avukatla görüşerek bilgi alınmalıdır. Avukatın davayı sizin adınıza açarak takip etmesi davanın seyri için önemli olmaktadır. Ortaklığın giderilmesi davası avukat ücreti görüşeceğiniz avukatın taleplerine ve davanın zorluğuna göre değişiklik göstermektedir. Ortaklığın Giderilmesi Davası karşımıza çıkan uyuşmazlıklar Sulh hukuk mahkemesinde görülmekte olup,  ücret sözleşmesinde ortaklığın giderilmesi yada paydaşlığın giderilmesi davaları olarak yer almaktadır. Baro tarafından tavsiye niteliğinde olan ücret tarifesi ise şöyle, ortaklığın giderilmesi yada paydaşlığın giderilmesi davaları 8.030 TL ve %10 olarak 2019 yılı ücret tarifesinde yer almıştır. Ortaklığın Giderilmesi Davasının açıldığı Sulh hukuk mahkemelerin de 2019 yılında hükmedilen avukatlık ücreti ise 1.162 TL olarak TBB tarafından belirlenmiştir. 2019 yılında açıklanan avukat ücretleri tavsiye niteliğinde olup, avukatlık ücretinin belirlenmesinde, davanın özelliği, harcanacak mesaiyi ve dava değerine göre belirlenmektedir. Bu ücretlere dava masrafları ve harçları dahil değildir. Makalede Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti  konusuna yer verilmiştir. Diğer bilgilendirici makaleler için Ankara Avukat ve İcra Hukuku Avukatı ve danışma konularında sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara