Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları
Yayınlanma:
Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları | Evlilik birliğinin eşler tarafından sürdürülebilirliğinin olanaksız hale geldiği durumlarda eşler tarafından veya eşlerden birisi tarafından mahkeme yolu ile boşanma davası açılabiliyor. Evlilik birliğinin evlilikte meydana gelen problemler gösterilerek sona erdirilmesi talebi ile açılan boşanma davaları evlilikteki mevcut duruma...
Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları nereden nasıl istenir. Evlilik birliğinin eşler tarafından sürdürülebilirliğinin olanaksız hale geldiği durumlarda eşler tarafından veya eşlerden birisi tarafından mahkeme yolu ile boşanma davası açılabiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=DD0kGza9aUs
Evlilik birliğinin evlilikte meydana gelen problemler gösterilerek sona erdirilmesi talebi ile açılan boşanma davaları evlilikteki mevcut duruma göre değişken yöntem ve uygulamalar ile ilerlemektedir.
Bu süreç içerisinde özellikle de evlilik birliğinin hangi neden ile sona erdirilmesinin istendiğine bağlı olarak boşanma davaları içerisinde mahkeme tarafından çeşitli talepler iletilebilir ve koşullar oluşturulabilir.
Özellikle de günümüzde ihanet kaynaklı boşanma davalarında eşlerden birinin. Diğerine yönelik olarak ihanete ilişkin ispatlamalarında kullanabileceği doneler her zaman tartışma oluşturmuştur.
Söz konusu ihanetin nasıl ispatlanabileceği. Bu ispat çalışmalarında ne gibi yaklaşımların gerçekleştirilebileceği ve en önemlisi de mahkeme tarafından hangi ispatların.
Hangi yöntemler eşliğinde kabul görebileceği gibi önemli hususlar öne çıkıyor ki bu tip çekişmeli boşanma davası gibi boşanma davalarında profesyonel avukatlık desteğinin alınması sürecin en doğru şekilde ilerletilebilmesini sağlayarak hem daha hızlı ve hem de istenen şekilde sonuç alınabilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır.
Bu noktada boşanma davasında mesaj arama kayıtları kabul edilir mi ve bu doğrultuda herhangi bir talepte bulunulabilir mi sorusu en sık gündeme gelen sorular arasında yer alır.
Boşanma davasında mahkeme tarafından cep telefonu ile gerçekleştirilen görüşmelerin. Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları istenir mi?
Görüşme kayıtlarının sesli ya da yazılı metin halinde olacak şekildeki dökümüne dair operatörden celbi talebinde bulunulması durumunda boşanma davasının görüldüğü.
Aile Mahkemesi tarafından kabulü mümkün olmayacak ve doğrudan ret kararı alınacaktır. Aile Mahkemesi yetkisi içerisinde bu doğrultudaki taleplerin usule aykırılık teşkil ediyor olmasına karşın bir şekilde kabul gördüğü düşünülse dahi operatörler tarafından daha önceki dönemlere dair kullanıcı görüşmelerinin kaydının tutulması.
Dinlenmesi ve her ne sebep ile olursa olsun üçüncü kişiler ile paylaşımı suç unsuru teşkil eder.
Bu durumda da operatör yöneticilerinin cezalandırılması ve operatör şirketine ilişkin güvenlik önlemlerinin uygulanması gibi bir durum ile karşı karşıya kalınabiliyor. Söz konusu bu şartlarda günümüzde boşanma davasında mesaj arama kayıtları talebinin alınabilmesini mümkün kılmamaktadır. Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları nasıl çıkar.
[caption id="attachment_24755" align="aligncenter" width="640"] Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları[/caption]
Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları Nasıl İstenir?
Telefon dinlemeleri ve bu noktadaki talep ve işlemlerin Aile Hukuku kapsamı dahilinde bulunmadığı ve sadece belirli koşullar çerçevesinde. Ceza Hukuku kapsamı dahilinde uygulanabileceği belirtiliyor. Boşanma davası dolayısı ile mahkemeden telefon görüşmeleri ya da mesajlaşmaları hakkında talebin gerçekleştirilmesi durumunda talebe konu olacak hususlar sadece;- Aranan numara
- Aramanın yapıldığı tarih
- Aramanın yapıldığı saat
- Mesaj gönderilen numara
- Mesaj gönderisinin saat ve tarihi şeklindedir.
Boşanma Davasında Mesaj Arama Kayıtları - Sıkça Sorulan Sorular
TELEFON VE MESAJ KAYITLARI KAÇ YIL SAKLANIR AVUKAT VE DANIŞMANLIK Telefon kayıtları hukuk ve ceza davalarında bir olayın ispatında önemli delil olarak sunulmakta ve gösterilmektedir. Özel bir durum ve suç unsuru olmadıkça mahkeme kararı alınmadıkça telefon görüşmeleri ve mesajlar kayıt edilmemektedir. Burada önemli cevabı merak edilen konu ise telefon kayıtlarının kaç yıl saklandığıdır. Telefon kayıtlarının kesin saklanma süresinin tam belirli olmamasının yanında 5 yıla kadar telefon şirketleri tarafından tutulduğu bilinmektedir. Boşanma davalarında ise delil oluşturmak için 5 yıl içindeki görüşme ve sms kayıtları aile mahkemesince istenebilir. Ama çok özel bir durum yoksa karışıklığa meydan vermemek adına 1 ve 2 yıl arasındaki kayıtlar yeterli olmaktadır. Telefon kayıtları makalememizde de belirtiğimiz üzere, arayan numara, aranan numara, arama tarihi, arama süresi olarak istenmektedir. Görüşme sıklığı, görüşme saatleri, görüşme numaraları olay hakkında kanaat edinmeye ve ispata yeterli olmaktadır. Diğer taraftan yasal olmayarak elde edilen ses kayıtlarına mahkemece itibar edilmemektedir.Boşanma Davası Telefon Dokümanı
Boşanma davasında arama ve mesaj kaydı delil olarak, hukuki sınırlar içerisinde kullanılabilmektedir. Ceza davalarında, suç teşkil eden durumlar olduğundan, bu davalarda sınırsız bir şekilde mahkeme, kişinin tüm kayıtlarına ulaşabilmektedir. Ancak aile mahkemesinde açılan bir boşanma davasında, cep telefonlarına erişim konusunda sınırlar vardır. Davada delil olarak kullanılabilen cep telefonları hakkında, operatörler tarafından yalnız şu bilgiler verilebilmektedir:- Aranan numara
- Arama tarihi
- Mesaj gönderilen numara
- Mesaj gönderme tarihi
Boşanmada Telefon Kayıtları Kullanılamayacak Durumlar
Boşanma davalarında telefon kayıtları, delilin usülsüz elde edilmesi durumunda kullanılamaz. Eşten gizli telefon kayıtlarını incelemek, eşten gizli, eşin telefonundaki mesaj içeriklerini kopyalamak ve takip programı yüklemek delilleri usülsüzlük nedeniyle karartmaktadır. Boşanmada davalarında whatsapp yazışmaları, yalnızca eşlerin birbiri ile konuşmaları söz konusu ise istenir. Üçüncü şahıslarla herhangi bir mecradan mesajlaşma içerikleri istenmez. Mahkeme salonunda eşlerin whatsapp veya sosyal mecralarda birbiri ile küfürlü, hakaret içerikli veya tehditkar konuşmaları delil olarak kullanılabilir. Ancak bu kayıtları bu şirketlerden isteneilmesi ve verilmesi zor.Bu haber toplam 650 defa okunmuştur
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05
CEP: 0 545 229 25 05
ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara
Boşanma Hukuku