Çocuğun velayeti babaya nasıl verilir? Velayet ne zaman babaya verilir?

Çocuğun velayeti babaya nasıl verilir? Velayet ne zaman babaya verilir?
Çocuğun velayetinin verilmesi konusunda hakimler annenin veya babanın duygularının tatmininden daha fazla olarak çocuğun menfaatlerini düşünmektedir.

Çocuğun Velayetinin Babaya Verilmesi Hangi Durumlarda Olur? Küçük çocukların anneye verilmesi konusunda bir uygulama söz konusu olduğu gibi aynı zamanda küçük yaştaki annelerin de çocuklarının velayetini alması mümkün değildir. Velayet kararlarının verilmesinin ardından hakimler ve avukatlar tarafından kişisel ilişki düzenlemelerinin yapılmasına mutlaka önem verilmelidir. Bu sayede çocukların velayet hakkını almamış ebeveynleri ve diğer kardeşleri ile görüşmesi de korunma altına alınmaktadır.

Velayet babaya nasıl verilir?

Boşanma davasında anne ortak çocuğunun velayetini kendisi istemeyerek babasına verilmesini isteyebilir. Bu durumda aile mahkemesi çocuğun velayeti babaya verilebilir. 8 yaşın üzerindeki ortak çocukların görüşü velayet konusunda belirleyicidir.

Çocuk aile mahkemesi tarafında babada kalacağı görüşüne sahip olursa çocuğun velayeti babaya verilir. Annenin Vefatı veya boşanma davası sonucunda velayeti alan tarafın kısıtlılığı, tutukluluğu, cezaevine girmesi gibi olağanüstü ‘olumsuzluk’ taşıyan durumlar halinde de çocuk ya da çocukların velayeti babaya verilir.

Hangi Durumlarda Velayet Babaya Verilmektedir?

Velayet konusunda yaşı küçük ve anne bakımına ihtiyaç duyan çocukların velayetinin babaya verilmesi genel olarak istisna durumlar olmaktadır. Velayetin babaya verilmesi durumu genel olarak annenin çocuğun sağlığına zarar verici davranışlar yapıyor olması, annenin çocuğa bakmaktan aciz olması ve annenin sağlık durumunun kötü olması ile mümkün olabilmektedir.

Çocuğun velayetinin verilmesi konusunda hakimler annenin veya babanın duygularının tatmininden daha fazla olarak çocuğun menfaatlerini düşünmektedir.

Hakimler için ilk olarak dikkat edilen ve bakılan konu çocuğun menfaati ve geleceği olmaktadır. Velayet konusunda başarılı bir avukatı ile velayet davasının görülmesi avantaj sağlamaktadır. Çocuğun Velayetinin Babaya Verilmesi

Velayetin Değiştirilmesi Mümkün Mü?

Çocuğun velayeti konusunda en çok ilgilenilen konulardan biriside velayetin sonradan değiştirilebilmesidir. Velayet konusunda çok sıklıkla rastlanılan durumlardan biriside velayeti alan tarafın çocuğu diğer eşe göstermekten kaçınmasıdır. Böyle bir durumda yasal olarak devlet gücünün kullanılması ile bu hakkın alınması mümkün olabilmektedir.

Velayeti almayan taraf mahkeme tarafından belirtilen sürelerde çocuğu görülebilmektedir. Aksi durumda mahkeme kararı ile icra dairesine başvuru yapılabilmektedir.

Çocuğunu mahkeme kararı ile görmek isteyen tarafın yasal yollardan yaptığı girişimler sonucunda bile velayeti alan tarafın çocuğu göstermekten kaçınması durumunda mahkemeye başvurarak velayetin kendisine verilmesini talep edebilmektedir. Çocuğun Velayetinin Babaya Verilmesi

Anne ve Babanın boşanması Sonrasında Velayetin İki Tarafa Birden Verilmesi Mümkün Mü?

Dünyanın bazı ülkelerindeki hukuk sistemlerinde standart olarak uygulanmakta olan velayetin birlikte kullanılması durumu ülkemizdeki hukuk sistemlerinde yer almamaktadır. Medeni Kanun içerisinde açık bir şekilde yapılan düzenlemeler ile boşanma durumunda velayetin birlikte kullanılması mümkün olmamaktadır. Boşanmaların anlaşmalı boşanma olması durumunda bile velayetin ortak kullanılması mümkün olmamaktadır. Velayet eşlerden sadece birisine verilmektedir. Diğer eş çocuğu görebilme konusunda mahkemenin verdiği zamanlar ve süreler ile bunu yapabilmektedir. Çocuğun Velayetinin Babaya Verilmesi

Babanın Çocuğa Bakma Yaşı Ne Kadardır? Çocuğun Velayetinin Babaya Verilmesi

Mahkeme tarafından verilen velayetler çocukların bakımı, eğitimi ve öğretimi ile korunmasını kapsamakta ve velayeti alan kişiler bu görevlerden sorumlu olan kişiler olmaktadır. Anne ve babanın çocuklara karşı bakım borçları ergin yani reşit oluncaya kadar sürmektedir. Ancak Yargıtay'ın verdiği karar göre çocuğun ergin olmasından sonra eğitim hayatının sürmesi durumunda anne ve babanın durumuna göre kendilerinden beklenecek şekilde çocuğun eğitim hayatının sürdüğü süre içinde bakımını sağlaması gerekmektedir. Çocuğun Velayetinin Babaya Verilmesi

Velayetin Verildiği Annenin Gelirinin Yüksek Olmasında Nafaka Nasıl Hesaplanır?

Velayetin verilmesinden sonra diğer bir konuda nafaka olmaktadır. Velayeti alamayan eş bakım için nafaka ödemektedir. Bu nafaka eşler arasında anlaşma ile belirlenebilmektedir. Eğer bir anlaşmaları yok ise mahkeme iki tarafından gelirlerini sıkı bir şekilde araştırmakta ve buna göre bir karar vermektedir. Velayet davası nedir, velayetin değiştirilmesi, velayetin alınması hakkında bilgi velayet avukatı Ankara için göz atınız.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara