Boşanma Davasında Sadakatsiz eş mi yoksa alkolik eş mi daha kusurlu olur?

Boşanma Davasında Sadakatsiz eş mi yoksa alkolik eş mi daha kusurlu olur?
Boşanma Davasında Sadakatsiz eş mi yoksa alkolik eş mi daha kusurlu olur? Evlilikler birçok gerekçeye dayandırılarak açılan boşanma davalarının neticesinde sonlandırılabiliyor. Bu gerekçeler arasında yer alan sadakatsiz davranışlar ve alkollü eve gelme durumları arasında Yargıtay emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kayınvalidesine küfreden ve sadakatsiz davranışlarda bulunan kadının, eve sık sık alkollü gelen kocasına göre daha ağır kusurlu olduğuna hükmetti. Yargıtay kararında, sadakatsiz davranışlarda bulunarak, kayınvalidesine hakaret eden gelinin tazminat ödemesi gerektiği dikkat çekti. İşte detaylar…

Boşanma Davasında Sadakatsiz eş mi yoksa alkolik eş mi daha kusurlu olur?

Bir süredir geçimsizlik yaşayan eşler karşılıklı olarak Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanmak istedi. Davacı-karşı davalı kadın, davalı kocanın sürekli alkol kullandığını, kendisine psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını, zorla münasebet kurduğunu iddia ederek boşanma, velayetlerin kendisine verilmesine, her bir çocuk için ayrı ayrı 250’şer TL tedbir iştirak nafakası ile kendi yararına 500 TL tedbir-yoksulluk nafakası ve 40 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verilmesini talep etti. Davalı-karşı davacı koca ise tüm iddiaları reddetti.

Aile Mahkemesi BOŞANMA Kararına Direndi

Davalı-karşı davacı koca, çalışmaya başlayan davacı kadının davranışlarında zaman içinde değişmeler olduğunu, aşırı süslenmeye başladığını, iş arkadaşları ile gezmeye başladığını, bazı günlerde de annesinde kalacağını söyleyerek eve gelmediğini ve birlik görevlerini yerine getirmediğini öne sürdü. Davalı-karşı davacı adam, eşini başka bir erkekle gördükten sonra dava açtığını iddia etti. Koca, tam kusurlu kadının davasının reddine, karşı boşanma davasının kabulü ile tarafların boşanmasına ve velayetlerin de babaya verilmesine, çocuklar için ayrı ayrı 250 TL tedbir-iştirak nafakası ile müvekkil yararına 30 bin TL maddi, 50 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verilmesini talep etti.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Kadını Ağır Kusurlu Buldu

Mahkeme, tarafların eşit kusurlu olduğunu, iki davanın kabulüne, velayetlerin babaya verilmesine, kadın yararına 250 TL tedbir-yoksulluk nafakasına, tazminatların ise reddine karar verdi. Tarafların temyize gitmesi üzerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi; sadakatsiz davranışlarda bulunan ve kayınvalidesine hakaret eden kadının daha ağır kusurlu olduğu gerekçesi ile kararı bozdu. Aile Mahkemesi kararda direndi ve devreye Yargıtay Hukuk Genel Kurulu girdi. Kurul “… Gerçekleşen bu kusurlu davranışlar karşılaştırıldığında tarafların kusurlarının birbirine denk olduğundan bahisle, eşit kusurlu sayılamayacakları, boşanmaya sebep olan olaylarda kadının ağır, erkeğin ise az kusurlu olduğu hususu tartışmasızdır” ifadelerine yer verdi. Daha Fazla Bilgi İçin: Aldatma Nedeniyle Boşanma Davası

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara