Zengin Olan Eş Boşanma Halinde Nafaka Alır Mı? İşte Yargıtay’ın Emsal Olan Nafaka Kararı…

Zengin Olan Eş Boşanma Halinde Nafaka Alır Mı? İşte Yargıtay’ın Emsal Olan Nafaka Kararı…
Zengin Olan Eş Boşanma Halinde Nafaka Alır Mı? İşte Yargıtay’ın Emsal Olan Nafaka Kararı… Boşanma davaları iki türde açılabiliyor. Taraflar karşılıklı olarak her konuda uzlaşma sağlamışsa, anlaşmalı olarak boşanma davası açılıyor ve bu davalar genellikle tek celsede sonuçlanıyor. Diğer yandan, taraflardan birinin uzlaşmaya varmaması halinde dava, çekişmeli boşanma davasına dönüşüyor ve bu davalar da genellikle uzun zamanlarda sonuca bağlanabiliyor. Bu duruma benzer şekilde yıllar süren bir davanın sonunda devreye giren Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kadının yüksek miktarlı geliri ve malvarlığı olsa bile uygun miktarda tespit edilecek tedbir nafakası alması gerektiğine hükmetti. İşte detaylar…

Zengin Olan Eş Boşanma Halinde Nafaka Alır Mı?

Evliliklerinde geçimsizlik yaşayan bir çift, Aile Mahkemesi’ne giderek karşılıklı boşanma davası açtı. Davacı-karşı davalı kadın, kocasının doğumdan sonra birlik görevlerini yerine getirmediğini, evine ve çocuğuna bakmadığını ve kendisinden de uzaklaştığını öne sürdü. Kadın, kocasının eve geç geldiğini, bazı zamanlarda eve hiç gelmediğini, sadakatsiz davrandığını öne sürerek kendisi ve ortak çocuk yararına ayrı ayrı olmak üzere 4’er bin TL’lik, toplamda 8 bin TL tedbir nafakası ödenmesini talep etti. Nafaka Davaları Nasıl Açılır?

Erkek Eş, Kadın Eşin Ekonomik Durumunun Çok İyi Olduğunu Öne Sürdü

Davalı-karşı davacı erkek ise her iki tarafın da ikinci evlilikleri olduğunu ve önceki evliliklerden birer çocukları olduğunu, kadın eşin kendisine ekonomik anlamda baskı yaptığını, ilk eşinden olan çocuğunu da eve kabul etmediğini öne sürdü. Çocuğun bu durumdan etkilendiğini ve pedagog yardımı almak zorunda kaldıklarını, davacının sürekli huzursuzluk verici davrandığını öne sürdü. Erkek, davacı kadının 2 ayrı kuyumcu şirketinde ortaklığının olduğunu, ekonomik olarak durumunun çok iyi olduğunu ve buna rağmen aile geçimine katkıda bulunmadığını belirterek 20 bin TL’lik manevi tazminat talep etti.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Nafaka Kararını Verdi

Aile Mahkemesi erkek eşin tam kusurlu olduğunu, kadın eşe ise yüklenebilecek bir kusurun olmadığını belirterek erkek eşin boşanma davasının reddine hükmetti. Temyize giden karar sonrası Yargıtay 2. Hukuk Dairesi mahkeme kararını bozdu, Aile Mahkemesi kararda direnince Yargıtay Hukuk Genel Kurulu devreye girdi. Kurul, kadının zengin olsa dahi tedbir nafakası alması gerektiğinin vurgulandığı kararında “Her ne kadar mahkemece yüksek miktarda geliri ve malvarlığı olduğu gerekçesi ile kadın eşin tedbir nafakası talebinin reddine karar verilmişse de; evlilik birliğinin yüklediği hak ve yükümlülüklere aykırı davranan eş hakkında hakim müdahalesinin düzenlediği özel bir hüküm ortadadır” ifadelerine yer verdi. Daha Fazla Bilgi İçin: Nafaka Davası Avukat ve Danışma

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara