Ailesini Evliliğe Karıştırmak Boşanma Sebebi Mi? Yargıtay O davranışı Ağır Kusur Saydı...

Ailesini Evliliğe Karıştırmak Boşanma Sebebi Mi? Yargıtay O davranışı Ağır Kusur Saydı...
Yargıtay'dan Boşanma Sebebiyle İlgili Emsal Karar! Eşiyle ailesi arasında dengeyi koruyamama boşanma sebebi saydı. Peki, Ailesini Evliliğe Karıştırmak Boşanma Sebebi Mi?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nden emsal niteliğinde karar geldi. Eşi ve ailesinin arasında dengeyi oluşturamamayı boşanma sebebi sayan Yargıtay; bunun “ağır kusur” olarak sayılmasına dair karar verdi.

Yargıtay Kararları Boşanma ...

Şiddetli geçimsizlikle karşı karşıya olan bir çift, Aile Mahkemesi’nde karşılıklı olarak boşanma davası açtılar. Yapılan yargılama sonucunda mahkeme; davacı – karşı davalı erkeğin ailesi ve eşi arasındaki denge oluşturamadığı ve eşine koruyucu davranmadığına dikkat çekti.

Mahkeme; davalı ve karşı davacı kadının da; oldukça kıskanç tavırlar sergilediğini, eşine başkalarının yanında son derece sinirli ve agresif davrandığını, hatta hakaret ettiğini; bu gerekçelerle kadının ağır, erkeğin ise daha az kusurlu olduğuna karar vererek kadın tarafından açılan davanın reddine karar verdi.

Yargıtay Boşanma Kararını Bozdu! İşte Boşanma hakkında emsal karar...

Erkeğin davası kabul edildi ve tarafların boşanmaları kabul edildi. Hüküm, davalı – karşı davacı kadın tarafından temyiz edilince ise devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, mahkemece davalı-karşı davacı kadının eşine ailesinin yanında onu küçük düşürecek sözler söylemesi vakıası kusur olarak yüklenemeyecek ve davacı-karşı davalı erkeğe ilk kararla birlikte yüklenen ailesinin evliliğe aşırı müdahalesi vakıasının da kesinleştiğinden dolayı kusur olmaktan çıkarılamayacağına karar verdi.

Gerçekleşen söz konusu duruma göre; davacı-karşı davalı erkeğin, davalı-karşı davacı kadına göre daha fazla kusurlu olduğu; mahkeme tarafından belirlenen kusurun doğru olmadığından dolayı kararın bozulması gerektiği belirtildi.

Yargıtay'dan Boşanma Sebebiyle İlgili Emsal Karar! Eşiyle ailesi arasında dengeyi koruyamama boşanma sebebi sayılacak.

Boşanmaya sebebiyet veren olaylarda davacı-karşı davalı erkeğin ağır kusurlu olduğu, bu kusurlu davranışların eş zamanlı olarak kadının kişilik haklarına da saldırı teşkil ettiği; kadının, boşanma sonucunda eşin maddi desteğinden yoksun kalacağı, Türk Medeni Kanunu’nun 174/1-2. Maddesi koşullarının da kadının yararına oluştuğu ifade edildi.

Bu durumda tarafların hem ekonomik hem de sosyal durumları, kusurun ne kadar ağır olduğu ve hakkaniyet kuralları gözetilerek; davalı-karşı davacı kadın yararına uygun miktarda maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, hatalı kusur belirlemesine bağlı bir şekilde kadının maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddini doğru görülmediği ve bozmayı gerektirdiği vurgulandı.

Boşanma Avukat ve Danışma konusunda bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara