Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?

Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?
Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır? | Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır, Dava süresi içinde açılır ve açılmış dosya ile birleştirilir. Açılan Boşanma Davasında Karşı Dava Açma Süresi iki haftadır. Boşanmada Karşı dava açılabilmesi için, asıl davanın açılmış ve halen görülmekte olması ve karşı davada ileri sürülecek olan talep...
Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır? | Dava süresi içinde açılır ve açılmış dosya ile birleştirilir. Açılan Boşanma Davasında Karşı Dava Açma Süresi iki haftadır. Boşanmada Karşı dava açılabilmesi için, asıl davanın açılmış ve halen görülmekte olması ve karşı davada ileri sürülecek olan talep, dava ile bağın  olması gerekmektedir. Boşanma Davasında Karşı Davasında karşı dava açma süresinden bahsedecek olursak, Boşanma Davasında Karşı dava cevap dilekçesiyle birlikte yada cevap süresi içinde (14 gün) boşanma dilekçesi verilmek suretiyle açılır. Boşanma Davalarında Açılan Karşı davaya karşı, dava açılamaz. Boşanma karşı dava, cevap dilekçesiyle veya esasa cevap süresi içinde ayrı bir dilekçe verilmek suretiyle açılmaktadır. Süresinden sonra karşı dava açılması halinde ise, mahkeme davaların ayrılmasına karar vermektedir. | Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?

Boşanmada Karşı Dava Açma Hakkı Nasıl Kullanılır?

Boşanma davalarının mutlaka haklı bir gerekçe ile açılması söz konusu olduğundan dolayı davacılar boşanma davalarını açarlarken bu gerekçeyi sebep göstererek davaları başlatırlar. Ancak kişiler bu noktada diğer eş tarafından kabul edilmeyecek olan bazı gerekçeleri öne sürebiliyor. Bu durumda karşı taraftaki eşin boşanma davasının gerekçesi ile ilgili olarak itiraz ettiği konulara yönelik boşanma davasına karşı dava açma hakkı bulunmaktadır. Karşı dava açma yoluna gidilmiş olan boşanma davaları artık çekişmeli boşanma davası olarak yürütülecektir. Eşler kendi haklarına sahip çıkmak adına boşanma gerekçelerini haklı bir sebebe dayandırdıkları takdirde bu durumda boşanma sonrası ortaya çıkan haklardan olan nafaka, mal paylaşımı, velayet ve tazminat gibi durumlarda da taleplerini dile getirebilirler. | Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?

Boşanmada Karşı Dava Süreci Nasıl İşler?

Bir boşanma davasına karşılık olarak karşı dava açmak isteyen kişiler kendi haklarını korumak ve boşanma davasında belirtilmiş olan gerekçenin gerçek olmadığını ispatlamak isterler. Bu noktada kişiler hali hazırda açılmış olan boşanma davası üzerindeki gerekçenin aslının bulunmadığını ancak ortaya atabilecekleri başka bir boşanma gerekçesinin varlığı üzerinden mahkemeye sunabilmektedirler. Bu noktada eşlerin özellikle toplum tarafından hoş karşılanmayacak şeyleri mahkemeye taşımasında yaşadığı tereddüt karşı davaların açılmasına da sebep olabilmektedir. | Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?

Boşanmada Karşı Dava Açmak için Ne Yapılmalıdır?

Hakkında boşanma davası açılmış olan kişiler Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre karşı dava açma haklarını kullanmak isterlerse bu durumda bazı şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartlara sahip olmayan bir kişinin dava açma hakkı da bulunmamaktadır. Eğer gerekli şartlar bulunmuyorsa mahkeme tarafından davaların ayrı bir şekilde görülmesi söz konusu olabilmektedir. | Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?

Boşanmada Karşı Dava Açma Şartları Nelerdir?

Karşı dava açma haklarını kullanmak isteyen kişilerin kendi haklarında açılmış olan boşanma davalarının mutlaka devam ediyor olması gerekmektedir. Söz konusu boşanma davası tamamlanmışsa bu durumda kişinin karşı dava açma hakkını kullanması da mümkün olmamaktadır. Ayrıca kişilerin açmış olduğu boşanma karşı davalarının mutlaka boşanma davaları ile arasında bir ortaklık bağı bulunması gerekiyor. Bu boşanma talepleri ve buna etki eden gerekçelerle söz konusu olabilmektedir. Eğer bu ilişki yoksa karşı dava açma hakkı kullanılamamaktadır. Şartların yerine getirilmemesine rağmen kişiler boşanma davası açmak istiyorlarsa bu durumda karşı dava açma yoluna gitmek yerine yeniden bir boşanma davasının açılması söz konusu olabilmektedir. Mahkeme tarafından açılmış olan bu iki davanın arasında ortak özellikler bulunuyorsa davalar birlikte görülmekte bulunmuyorsa her biri için davanın görevli mahkemelere gönderilmesi gerekmektedir. Boşanma davasına karşı dava açmak isteyen kişilerin diğer eş tarafından açılmış olan boşanma davasına karşılık olarak bir dilekçe yazmasıyla davaların açılması mümkün olmaktadır. Eğer karşı dava açma süreleri kaçırılmışsa bu durumda mahkeme tarafından iki boşanma davasının ayrıca yürütülmesine karar verilebilir. | Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?

Karşı Dava Dilekçesi - Boşanma Davasında Karşı Dava Nasıl Açılır?

… AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE;  DOSYA NO                               : …/… E. CEVAP VEREN DAVALI KARŞI DAVACI                      :  TC KİMLİK NUMARASI      :  ADRES                                    :  VEKİLİ                                    : ADRES                                     : DAVACI KARŞI DAVALI                                   :  ADRESİ                                   :  KONU                                      : Davaya cevaplarımızın ve karşı davamızın sunulmasıdır.  DAVA DEĞERİ                      : AÇIKLAMALAR                     :  ESASA İLİŞKİN CEVAPLARIMIZ       :  KARŞI DAVAMIZ :  1-) Davacı karşı davalı ....................... bilgiyi sunacaklardır. 2-) Davacı karşı davalının ............................... bundan böyle devam ettirmesine olanak kalmamıştır. HUKUKİ NEDENLER      : HUKUKİ DELİLLER        : SONUÇ VE İSTEM            : Yukarıda açıklanan nedenlerle,  EKLER                                :  Davalı – Karşı Davacı Vekili Av.İlkay UYAR KABA

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara