Boşanma Davalarında Çocukları da Düşünün

Boşanma Davalarında Çocukları da Düşünün

Boşanma Davalarında Çocukları da Düşünün

Boşanma Davalarında Çocukları da Düşünün | Boşanan çiftlerin sayısı her geçen yıl, bir önceki yıla göre artmaya devam ediyor. Konuya ilişkin TÜİK verilerine göre, son 10 yılda boşanma sayısı arttığı gibi, evlenme sayıları da azaldı. Sayıları giderek artan boşanma davalarının neticesinde en fazla etkilenenler ise çocuklar oluyor. Çocuk sahibi anne ve babalar, mutlu birlikteliklerini çeşitli nedenlerle bitirmek zorunda kaldıklarında, karşılıklı diyalogları kadar çocuklarına karşı davranışlarına da özen göstermesi gerekiyor.

Çocuklar İftira ve Gerçekleri Ayırt Edemez

Boşanma sürecindeki ebeveynlere önemli uyarılarda bulunan uzman pedagoglar, çocukların somut düşündüklerini vurgulayarak, anne ve babaların birbirleri hakkındaki düşüncelerin iftira mı yoksa gerçek mi olduğunu ayırt edemediklerinin altını çiziyor. Çocuklar için anne ve babalarının hayatlarını ayıracak olması çok büyük bir travmadır ve bu travmayı engelleyecek olan kişilerde ebeveynlerdir. Boşanma haberi çocuk için başlı başına bir travma iken, boşanma sürecindeki olumsuz gelişmeler ise ikinci bir travmaya yol açabilir. O nedenle boşanma aşamasında çocuklara karşı davranışlarda özenli bir şekilde hareket etmek gerekiyor. Boşandıktan sonra ise çocuğun geleceğini ilgilendiren durumlarda anne ve baba ortak hareket etmeyi bilmeli.

Taraflar Arasındaki Sorunlar Çocuklara Yansıtılmamalı!

Çiftler boşandıktan sonraki süreçte ise, ebeveynlerin her ikisinin de sağlıklı olduğu durumlarda çocuğun anne ve babasını görme özgürlüğü elinden alınmamalı. Özellikle taraflar arasındaki sorunlar çocuğa yansıtılarak, anne ya da babanın çocuğu birbirlerine göstermemesi, psikolojik ve hukuki sorunlar başta olmak üzere büyük sorunları da beraberinde getirecektir. Bu gibi durumları yaşamamak için eşler boşanırken çocukların istekleri ve talepleri doğru algılanmalı ve akılcı çözümler sunulmalı.

Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara