Aracınızı Otoparka Park Ettiğinizde

Aracınızı Otoparka Park Ettiğinizde
Aracınızı Otoparka Park Ettiğinizde Kaybolursa . Aracınızı Otoparka Park Ettiğinizde Bütün Sorumluluk İşletme Sahibinde Olacak Yargıtay’ın almış olduğu karara göre, artık aracınızı görevliye teslim ettiğiniz andan itibaren, aracınızın sorumluluğu işletme sahibine ve görevliye ait oluyor. Geçtiğimiz günlerde arkadaşları ile birlikte yemek için vatandaş dışarı çıktı ve aracını otopark görevlisine emanet etti. Bu sırada vatandaşın aracı çalındı. Araç sahibi sigorta şirketine giderek, 74 bin TL parasını aldı. Sigorta şirketi, aracın çalınması karşısında gerekli önlem ve tedbirleri almayan lokanta ve otopark işletmecileri konusunda şikayetçi olarak, işletmeye karşı dava açtı. Sigorta şirketi, davanın sonunda haklı bulundu.

Aracınızı Otoparka Park Ettiğinizde Kaybolursa Yeni Karar Aldıran Olay Nasıl Gerçekleşti?

Sigorta şirketine göre olayda suçlu olan kişiler otopark görevlisi ve lokantanın işletmecisiydi. Bu nedenle ödenen bedelin geri iadesini istedi. Lokanta ve otopark sahibi ise icra takibine itirazda bulundu. İtirazdan sonra sigorta şirketi soluğu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde aldı. Fakat mahkemeden çıkan karar olumsuz oldu. Vatandaşın kendi rızası ile aracını görevliye teslim ettiği öne sürüldü.

Olaydan İşletme Sahibi ve Otopark Görevlisi Sorumlu

Sigorta şirketinin kararı temyiz etmesi ile birlikte, Yargıtay otopark görevlisinin ve işletmenin aracın çalınmaması için gerekli önlemlerin sağlanmış olması gerektiğini bildirdi. Bu kararla birlikte araçta oluşan her türlü hasardan işletme sahibi sorumlu oldu. Fakat mahkeme ilk kararın üzerinde ısrar edince, araya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu girdi. Kurul geçmişte aldığı kararın altını çizerek, lokanta sahibinin ve otopark görevlisinin suçlu olduğunu öne sürdü.

İşletme ve Otopark Görevlileri Aracı Korumak Zorunda

Verilen kararda aracın park edilmesinden yarım saat sonra çalındığının altı çizildi. Karara göre otopark alanının işletmenin bir parçası olduğu ve burada araç ile ilgili her türlü olaydan işletmenin sorumlu olduğu belirtildi. Araç görevliye verildiği andan itibaren aracın zarar görmeden park edilmesi, kapıların uygun şekilde başkalarının açamayacağı şekilde kilitlenmiş olması ve anahtarların kötü niyetli insanlardan korunması konusunda görevlinin sorumlu olduğu belirtildi. Bu karara göre davalılar suçlu bulundu. Haber konusu Aracınızı Otoparka Park Ettiğinizde Kaybolursa emsal karar. Diğer hukuk haberleri için ziyaret ediniz.

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara