Doktora Ve Görevliye Hakaret Davası Sonuçları

Doktora Ve Görevliye Hakaret Davası Sonuçları
Doktora Ve Görevliye Hakaret Davası Sonuçları nelerdir. Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Servisinde ebe olarak görev yaptığı, olay tarihinde, sanığın doğum sancıları nedeniyle hastaneye gittiği, katılanın sanık ile ilgilendiği ne şekilde durması gerektiğini söylediği, Bu nedenle taraflar arasında sözlü tartışmanın yaşandığı, sanık ile başka bir ebenin ilgilenmeye devam ettiği, sanığın muayene odasından çıkararak katılana hitaben "seni başhekime şikayet edeceğim, terbiyesiz, adi, şerefsiz, yüzsüz" şeklinde söylemlerde bulunduğu.

Doktora Ve Görevliye Hakaret Davası Sonuçları

Bu şekilde sanığın hastane içerisinde görevli memura alenen hakaret suçunu işlediği anlaşıldığından sanığın cezalandırılması istemi ile mahkememize kamu davası açılmış ise de, Sanığın doğum sancıları sırasında katılanın kendisi ile ilgilenmemesi ve kaba konuşması nedeniyle hakaret suçunu haksız fiile tepki olarak gerçekleştirildiğinin anlaşılması nedeniyle sanığa atılı suçtan TCK 129/1. ve CMK 223/4-c maddeleri uyarınca takdiren ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmiştir.

Doktora Ve Görevliye Hakaret İstinaf Mahkemesi Kararı

Yerel Mahkemece ceza verilmesine yer olmadığına dair kararın yasa ve usule aykırı olduğu hususunda Dairemizde vicdani kanaat hasıl olmakla savcılığın istinaf talebinin kabulü ile Asliye Ceza Mahkemesinin ilgili Karar sayılı kararının kaldırılmasına,

Kamu Görevlisine Hakaret Suçu ve Cezası

Sanık subut bulan üzerine atılı kamu görevlisine karşı hakaret suçundan TCK 125/1, 125/3-a, 62 ve 52/2 maddeleri gereğince neticede 7.080,00 TL Adli Para cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın geçmişte sabıkasının olmaması, katılan G. K.'ın somut giderilmesi gerekir bir zararının bulunmaması ayrıca sanığın ileride bir daha suç işlemeyeceği hususunda Dairemizde vicdani kanaat hasıl olmakla sanığa verilen 7.080,00 TL Adli Para cezasının CMK. 231/5 maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.

Bu haber toplam 396 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara