Eşinin Mesleğini Küçümsemek Boşanma Sebebi Sayıldı

Eşinin Mesleğini Küçümsemek Boşanma Sebebi Sayıldı

Eşinin Mesleğini Küçümsemek Boşanma Sebebi Sayıldı

Eşinin Mesleğini Küçümsemek Boşanma Sebebi Sayıldı | Boşanma davalarında sayıların artması kadar, eşlerin boşanma gerekçelerinin çeşitliliği de artıyor. Medyaya yansıyan haberlerde çevremizde duyduğumuz boşanma gerekçeleri arasında en ilginçlerinden bir de Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin aldığı karar metninde ortaya çıktı.

Mahkemenin İlk Kararı Yargıtay’dan Döndü

Kocası kapıcılık yaptığı için bu durumdan rahatsızlık duyan eşini küçümseyen bir kadının açtığı boşanma davasında ilk olarak kadın lehine bir karar çıktı ve kadına manevi tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Ancak bu karar Yargıtay'dan döndü!

Karar Emsal Niteliği Taşıyor

Eşlerin eşit derecede kusurlu olduğu yönünde karar veren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ilk mahkeme kararını bozdu. Böylece emsal niteliğindeki bu kararla birlikte, eşlerin meslekleri nedeniyle birbirlerini küçümsemeleri ya da aşağılamaları boşanma nedeni sayılabilecek. Daha net bir dille ifade edecek olursak; evliliklerde saygısızlığı ifade eden her türlü davranış da kusurlu davranış olarak kabul edilebilir.

Kişiliğe Olduğu Gibi Mesleklere de Saygı Duyulmalı

Yargıtay'ın vermiş olduğu kararı değerlendiren hukuk insanlarının birçoğu bu kararı haklı bulurken, evli çiftlerin kişiliğine olduğu gibi, birbirlerinin işlerine ve mesleklerine de saygı duyulması gerektiği hususunda birleşiyorlar. Bu tür davranış ya da düşüncelerin evlilik kurumunu temelden sarsacak nitelikte olduğu ve böyle bir durumda evliliğin sürdürülmesinin çok zor olduğu tartışılmaz. Yargıtay geçmişte boşanma davalarına yönelik vermiş olduğu kararlarda, salak, manyak, eşek, gerizekalı gibi aşağılama ve hakaret içeren sözleri haklı boşanma sebebi olarak saymıştı.

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara