İnternet Üzerinden Yargıtay Dava Dosyası Nasıl Sorgulanır?

İnternet Üzerinden Yargıtay Dava Dosyası Nasıl Sorgulanır?
Yargıtay'daki dosyalarını kolaylıkla kontrol edebilirler.Dosyanızı bulabilmek için, ya yerel mahkeme detayları (En az iki bilgi olarak; Mahkeme Adı, Esas No, Karar No) ya da Yargıtay detayları (Daire Adı ve Esas No) kullanarak arama yapabilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımızdaki birçok süreç artık internet dünyasına taşınıyor. Bu süreçler sayesinde vatandaşlar artık haklarında açılan davaların kontrolü ve dava dosyalarına erişim internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. İnternet üzerinden ulaşabileceğimiz dava dosyaları arasında Yargıtay aşamasında olan dava dosyaları da var.

Peki Yargıtay'daki dava dosyalarına ulaşmak ve incelemek için ne yapmak gerekiyor. Yargıtay dava dosyaları nasıl sorgulanır! İşte Yargıtay'da dava dosyası incelenirken ne yapmak gerekiyor.

İlgililerin hızlı ve kolay bir şekilde ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmalarını ve bu sayede yargı hizmetlerinin etkin ve verimli kullanılması sağlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının www.yargitaycb.gov.tr adresindeki internet sayfasının dosya sorgulama bölümü yenilendi.

Vatandaşlar, çeşitli kurumlar ve onların avukatları Yargıtay resmi sitesi üzerinden Yargıtay’daki dosyalarının durumlarını kontrol edebilirler. Dosyanıza ait yerel mahkeme bilgileri (Mahkeme Adı, Esas ve Karar numarası gibi bilgilerden en az ikisi) veya Yargıtay bilgileri (Daire Adı ve Esas Numarası) girilerek arama işlemi yapılabilir.

Yerel Mahkeme Bilgileri İle Dosya Sorgusu Nasıl Yapılır?

Yerel mahkeme bilgileri kullanılarak, Yargıtay'da bulunan dosyanızı görüntülemek için "Mahkeme", "Mahkeme Esas No" ve "Mahkeme Karar No" alanlarından en az ikisi doldurulmalı ve "Ara" butonuna tıklanmalıdır. "Mahkeme" bilgisini seçmek için ilk olarak dosyanın bağlı olduğu "İl" ve ardından "Mahkeme Türü" seçilmelidir (Örnek: Asliye Hukuk Mahkemesi vb.). Bu işlem sonrasında Mahkeme seçim kutusu otomatik olarak doldurulacaktır.

Yargıtay Daire Bilgileri İle Dosya Sorgusu Nasıl Yapılır?

Eğer dosyanızın Yargıtay'daki daire ve esas numarası biliniyorsa, "Daire Adı" kutusundan ilgili Yargıtay daire adı ve esas numarası yıl bilgisiyle birlikte girilerek dosya bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu adımlar, kullanıcıların internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde dosya durumlarını kontrol etmelerine olanak tanır.

Yargıtay Resmi Sitesinden Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yargıtay dosyalarını incelemek isteyenler Yargıtay resmi internet adresi olan www.yargitay.gov.tr adresine girmesi gerekiyor. Bu adresteki E-Hizmetler sekmesinin altındaki kategorilerden ihtiyacınız olan sorgu türünü seçiyorsunuz.

Bu sekmede yer alan sorgu türleri şöyle: Yargıtay Daire Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yerel Mahkeme Bilgileri ile Dosya Sorgu ve Yargıtay İlk Derece Bilgileri ile Dosya Sorgu. İnceleme yapmak istediğiniz davanın bulunduğu kuruma göre seçim yaparak Dava dosya numarasıyla işlemlerinizi yapabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden de Yargıtay Dava Dosyası Nasıl Sorgulanır?

Aynı işlemleri E-devlet üzerinden Adalet bölümünün altında bulunan Yargıtay kategorisine tıklayarak, elinizdeki dosya numarasını yazarak Yargıtay aşamasındaki dava dosyalarına ulaşabilirsiniz.

Yargıtay Ceza Dairesi esas numarası, mahalli mahkeme esas ve karar numarası ile veya TC Kimlik numarası ile dosya sorgusu yapıldığında ulaşabileceğiniz veriler şöyle:

-Dosyanın Yargıtay arşivine girip girmediği, -Cumhuriyet Savcısı incelemesinde olup olmadığı,

-Hangi Ceza Dairesine gittiği ve söz konusu Ceza Dairesindeki esas numarasının ne olduğu,

- İlgili Ceza Dairesinden dosyanın dönüp dönmediği, - Dosyanın mahalline gönderilmek üzere postaya verilip verilmediği

Bu haber toplam 504 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara