Trafik Kazalarında Tazminat Fırsatçılarına Dikkat!

Trafik Kazalarında Tazminat Fırsatçılarına Dikkat!
Trafik Kazalarında Tazminat Fırsatçılarına Dikkat! Trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının yanı sıra her kaza ardında sayısız mağdur bırakıyor. Kazalarda oluşan maddi  ve manevi hasarlara karşı mağdurları korumak için geliştirilen sigorta ürünleri fırsatçılar için gelir kapısı oldu. Bir trafik kazasında yakınını kaybeden ve sonrasında yaşadığı sorunların ardından insanlara haklarını hatırlatmak için Trafikte Haklarım Derneği'ni kuran Yasemin Usta, tazminat fırsatçılarına karşı önemli uyarılarda bulundu. Zorunlu trafik sigortaları, kaza sonrası kişinin hayatını kaybetmesi ya da sakat kalması durumunda sigortalı ve yakınlarına tazminat hakkı veriyor. Ancak bu durumu değerlendirmek isteyen fırsatçılar, kaza mağdurlarına ya da ailelerine ulaşarak, tazminatı kendi hesaplarına aktarabiliyor. Kaza mağdurlarına bir darbe daha vurmaya çalışan bu kişilerin kullandığı yöntemler ise aynı...

Cenazeye ve Hastane Ziyaretine Gidiyorlar!

Kaza sonrası cenazelere katılan ya da hastane ziyaretlerinde bulunan kişiler yakınlık kurdukları mağdur ve yakınlarına zorunlu trafik sigortası kapsamındaki tazminatlardan bahsediyor ve kendilerine vekalet verilmesi halinde sigorta şirketlerinden bu paraları alabileceklerine inandırıyorlar.

Tazminatın Büyük Bir Bölümünü Kendisi Alıyor

Radarına aldığı mağdurları süreci kendisinin takip edeceği, tüm yazışmaları ve diyalogları gerçekleştireceğine inandırarak vekaleti alan fırsatçılar, ödenen tazminatların kendi hesaplarına aktarılmasını sağlıyor. Yatan tazminatın küçük bir bölümünü gerçek mağdurlara veren bu dolandırıcılar, bu yolla sayısız kişiyi dolandırıyor. Bu tür bir dolandırıcılık girişimi ile karşılaşanların bir avukata başvurarak, yasal işlem başlatması öneriliyor.

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara