Yargıtay Başkanı Cirit’ten Hukuk Fakülteleri İçin Önemli Talep

Yargıtay Başkanı Cirit’ten Hukuk Fakülteleri İçin Önemli Talep

Yargıtay Başkanı Cirit’ten Hukuk Fakülteleri İçin Önemli Talep

Türkiye'de eğitim sisteminde en başarılı sisteme ulaşılabilmesi adına özellikle son 20-30 yıllık süreçte birçok kez değişikliğe gidildi. Hukukta eğitim sistemini ilgilendiren önemli bir değişiklik önerisi de Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’ten geldi. Eğitim sistemiyle ilgili en çok değişikliğin yaşandığı husus ise üniversite ve yüksekokullara öğrenci yerleştirilme süreçleri, kısacası sınav sistemleri ile ilgili oldu. Sınav sisteminde yapılan değişiklikler ve üniversite sayısının artmasıyla birlikte üniversitelerde eğitim alma konusunda gençlerin şansları artık daha yüksek... Ancak her ne olursa olsun sınav sistemi ve liselere, üniversitelere giriş konusunda tartışmalar ve öneriler devam edecek gibi görünüyor.

Hukuk Fakülteleri 5 Yıla Çıkarılsın Çünkü…

Tam da bu noktada Yüksek Öğretim Kurumu'na daha farklı bir konuda çok önemli bir öneri geldi. Önerinin sahibi olan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, kendi ihtisas alanıyla ilgili talebinde YÖK'ten hukuk fakültelerindeki eğitim süresinin 4 yıldan 5 yıla çıkarılmasını istedi. Neden böyle bir talepte bulunduğuna ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Cirit, ilave 1 yıllık eğitim süresi ile analitik düşünme, sorgulama, insan sevgisi, insan hakları ve demokrasi gibi değerlerin öğrencilere eğitim aşamasında kazandırılabileceğini ifade etti.

“Hangi Sistemde Olursa Olsun Başarılı Sonuçlar İçin…”

Düşünmeden, araştırmadan ve sorgulamadan geçen bir eğitim dönemi sonrasında mezun olacak hukukçularla sistem nasıl olursa olsun başarılı sonuçlar elde edilemeyeceğine vurgu yapan Cirit, birinci sınıfta öğrencilere hukuk sosyolojisi, hukuk felsefesi, hukuk tarihi gibi derslerin yanı sıra Türkçe dilbilgisi dersinin de zorunlu olarak verilmesi gerektiğini savundu. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, bu taleplerinin YÖK tarafından en kısa sürede değerlendirilecek neticelendirileceğini umut ettiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara