Ankara İş Mahkemesi Avukat Numaraları! Ankara İş Mahkemesi Nerede Nasıl Gidilir?
İş Mahkemesi’nin Görevi Nedir? İş mahkemeleri, iş hukukundan kaynaklanan anlaşmazlıkların çözülmesi için kurulmuş mahkemelerdir.
Bu kapsamda tazminat, tespit, iş kazası, maaş, yıllık izin, işe iade gibi konulara bakmaktadır. İşçi ile işveren sorunlar ile SGK’nın taraf olduğu davalara bakmaktadır. Bu kapsamda;
- İşçinin işyerinde oluşan tazminat talepleri; kıdem, ihbar, kötü niyet tazminatı gibi alacaklarına ilişkin davalara bakar.
- Fazla mesai alacağı, maaş alacağı, yıllık ücretli izin gibi davalara bakar.
- İş kazası sonucunda oluşan yaralanma, maluliyet ya da ölüm gibi durumlarda açılan maddi ya da manevi tazminat davalarına bakar.
- Hizmet tespiti, emeklilik hakkı, iş kazasının tespiti gibi davalara bakar.
- İşe iade davalarına bakmaktadır.
Ancak belirtilmelidir ki maaş, yıllık izin, fazla mesai, işe iade gibi durumlarda iş mahkemesine başvuru yapılmadan önce arabulucuya gidilme şartı bulunmaktadır. Eğer bu konularda doğrudan iş mahkemesine dilekçe verilirse mahkeme bu davayı geri çevirecek ve arabulucuya gidilmesi gerekecektir. Bunun dışında kalan durumlarda ise arabulucuya gidilmeden doğrudan iş mahkemesine başvuru yapılabilmektedir.
Tazminat davası nasıl açılır... Bilgi için sayfayı ziyaret edebilirsiniz..
Ankara iş mahkemesi arabuluculuk bürosu
Ankara ilinde iş mahkemelerine dava açılmadan önce arabulucuya başvuru yapılması dava açma şartıdır.
İşte Ankara Adliyesi Ankara Arabuluculuk Bürosu Telefonu 0312 540 45 32 - 0312 204 47 79.
Ankara Batı Adliyesi Ankara Batı Adliyesi Bürosu Telefonu 0 312 246 44 54 telefon numaralarından ve adreslerinden iletişim kurabilirsiniz.
Ankara İş Mahkemeleri Nasıl gidilir - Adresi
Ankara iş mahkemesi adresi Cevizlidere Mah. Muhsin YAZICIOĞLU Cad. No: 45 Çankaya/Ankara
Ankara Batı adliyesi iş mahkemesi adresi: Oğuzlar Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi No: 52 Etimesgut/ANKARA
İş Mahkemeleri Nasıl İşler? Dava Nasıl Görülür?
Sözü edilen konular eğer iş mahkemesine intikal ederse, iş mahkemeleri şu süreç kapsamında hareket ederler: basit yargılama usulünde dilekçe neticesinde dava açılır.
Davanın açılmasına cevap süresi tebliğden itibaren iki haftadır. Söz konusu olan olayın tüm delilleri açık ve net bir şekilde, delillerin hangi konuları işaret ettiği belirtilerek, delillerin de dilekçeye eklenmesi ya da üçüncü şahısların verecekleri bilgileri de yine dilekçeye eklemek gerekmektedir. Böylece dava açılır ve savunma için karşı tarafa söz hakkı tanınır. Davanın seyrine göre karara varılır ve tarafların talep ettikleri yönünde hükme bağlanır.
Görüldüğü üzere iş mahkemelerine kişiler kendileri başvuru yapabilmektedir. Ancak bu süreçte toplanacak deliller ve bunların mahkemeye sunulması önem taşımaktadır.
Örneğin bir iş kazası sonucunda dava açılmışsa, anlaşılan avukat kazanın nasıl gerçekleştiğini tüm yönleri ile mahkemeye sunacaktır. Bu noktada hiçbir kısmın atlanmaması büyük önem taşımaktadır. Özellikle işyeri sahiplerinin kazayı görmezden geldirme çabalarına istinaden dikkatli olunmalıdır.
Avukat aynı zamanda iş kazasında işyeri sahibinin ne kadar kusuru olduğunu da karşılaştırmalar ve saha araştırması yaparak açığa çıkarabilecektir. Bundan ötürü avukat desteğinin alınması önemli olmakla birlikte dava sürecinin doğru yönetilmesi adına da önem taşımaktadır. Eğer kişi davayı kendisi açmak istiyorsa gereken belgeler ile iş kazasının gerçekleştiği bölgedeki iş mahkemesine başvuru yapılmaktadır.
İş Mahkemesi Avukat Numaraları
Özellikle iş kazaları başta olmak üzere iş hukuku kapsamında oluşan pek çok soruna bakan iş mahkemeleri, artan sorunlar neticesinde her geçen gün daha fazla talep almaktadır.
Bu sürecin çabuk sonuçlanması adına iş mahkemesi avukat numaraları ya da iş hukuku uzmanı avukatların ulaşım bilgileri öne çıkmaktadır. İş davalarında avukatın önemi ise üzerinde durulması gereken bir konudur.
İlkay Hukuk Bürosu Avukat Telefon Numaraları
- +90-545-229-2505
- +90-312-995-0202
- +90-312-229-2505
- +90-554-831-8182
- +90-554-831-8183