Temyiz Bozma Sebepleri
Yayınlanma:
Temyiz Bozma Sebepleri Temyiz Bozma Sebepleri, HUMK. 437. Maddeye göre; Yargıtay yapılan temyiz başvuruları, aşağıda belirtilen sebeplerden dolayı gerekçe göstererek temyiz olunan kararı kısmen veya tamamen bozar. Temyiz Bozma Sebepleri aşağıda sıralanmıştır; Hukukun veya taraflar arasındaki sözleşmenin yanlış uygulanmış olması, Dava şartlarına aykırılık...
Temyiz Bozma Sebepleri Nelerdir? Temyize itiraz nedenleri ceza mahkemesinde verilen cezalara karşı olarak yedi gün içerisinde temyiz dilekçesine yazılıp iletilmektedir.
Şayet temyiz dilekçesi bir hafta içerisinde verilmezse, bu noktada ceza kesinleşecektir ve temyiz hakkı kaybolacaktır.
Bu süre içerisinde şayet temyiz dilekçesi verilmiş ise avukata bu durum tebliğ edilecektir. Bu durumda, temyiz bozma nedenleri yetkililerce analiz edilip duruma karar verilecektir.
Temyiz dilekçesini doğru ve usulüne göre hazırlamak oldukça önem teşkil etmektedir. Temyiz bozma sebepleri oldukça fazladır. Bundan dolayı da doğru temyiz bozma nedenlerin yazmak oldukça önem teşkil eder. Şayet temyiz dilekçesi doğru şekilde yazılmışsa ve yeterli bilgiler içeriyorsa Yargıtay’a dilekçeyi teslim edebilirsiniz.
Ceza Yargılamasında Mutlak Bozma Nedenleri
Temyiz dilekçesi hazırlarken dilekçeye temyizin neden gerektiği oldukça titiz ve açıklayıcı şekilde yazılmalıdır. Temyiz sebepleri CMK kapsamında oldukça net bir şekilde açıklanmıştır. Bu noktada temyiz sebepleri sadece hükmün hukuka aykırı olmasına sebeplerine dayanmaktadır. Yargıtay, hukuki olarak inceleme mahkemesi görevini görmektedir. Bu noktada hukuka aykırılık iki şekilde olur. Bunlar ise:- Mevcut hukuk kurallarının uygulanması gerekirken hiçbir şekilde uygulanmaması, hukuka aykırılık teşkil ettiği için temyiz hakkı doğar.
- Bir diğer sebep ise davaya uygulanacak olan hukuk kurallarının hatalı ya da yanlış şekilde uygulanması temyiz sebepleri arasında bulunmaktadır.
Temyiz Dilekçesi Verme Süresi
Ceza istinaf dilekçesi örneği doğru ve titiz şekilde hazırlandıktan sonra mahkeme tarafından ceza kararının verilmesinden sonraki bir hafta içerisinde verilmektedir. Bir hafta yedi gün içerisinde verilmeyen temyiz talebi geçersiz sayılacak ve ceza alan kişi temyiz hakkını kaybedecektir. Bu noktada alanında uzman ve deneyimli bir avukat ile çalışmak oldukça önemlidir. Aksi halde temyizin reddedilmesi söz konusu olabilir ve kişi yedi gün içerisinde temyiz hakkını kaybedebilir. Bundan dolayı dilekçeyi alanında uzman bir avukat ile hazırlamak gerekmektedir. Makalede Makalede Temyiz Bozma Sebepleri Konusuna yer verilmiştir. Diğer makaleler için Ankara Avukat ve danışma konularında sayfaları ziyaret edebilirsiniz.Bu haber toplam 378 defa okunmuştur
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05
CEP: 0 545 229 25 05
ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara
İş Kazası