Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır?
Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır? | Boşanma kararı alınması oldukça güç bir karardır. Bununla birlikte birliktelik kaynaklı olarak yaşanan sıkıntıların büyüklüğü pek çok durumda boşanma kararının alınmasını kaçınılmaz kılar. Ancak bu aşamada boşanma kararı alan kişiyi pek çok soru bekler...
Boşanma Nasıl Olur İşlemleri Nasıl Yapılır? Boşanma kararı alınması oldukça güç bir karardır. Bununla birlikte birliktelik kaynaklı olarak yaşanan sıkıntıların büyüklüğü pek çok durumda boşanma kararının alınmasını kaçınılmaz kılar. Ancak bu aşamada boşanma kararı alan kişiyi pek çok soru bekler. Boşanma İşlemleri ile ilgili olarak, Boşanma davasının nasıl açılacağı, nerede açılması gerektiği ve hangi işlemlerin yapılması gerektiği, tazminat ve nafaka hakları, çocuğun velayeti, şiddet var ise koruma kararının nasıl alınacağı, Evlilik birliğindeki malların paylaşımında hakların neler olduğu, sorunsuz ve kısa sürede boşanma istenmesi halinde haklarınızın korunarak anlaşmalı boşanma davasının nasıl olacağı gibi soruların yanıtları ile ilgili aydınlatıcı bir bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır.

Boşanma İşlemleri Nasıl Olur?

Boşanma kararının alınmasının hemen ardından yapılması gerekenler işlemler için, bir avukatın hukuki görüşüne ve yardımına başvurulması, yukarıdaki soruların cevabı ile birlikte tüm sürecin yönetilmesi açısından önemli bir avantaj sağlamış olacaksınız. Türk Medeni Kanunu tarafından düzenlenmiş boşanma sebepleri arasından, durumunuza en uygun olanın doğru seçilmesi, açılacak boşanma davasının hızlı bir şekilde ve istediğiniz gibi sonuçlanmasında önemlidir. Aynı zamanda seçilecek boşanma sebebine paralel olarak farklı hukuki süreçlerin işlemesiyle birlikte farklı hak kazanımlar da bulunur. Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır? [caption id="attachment_25205" align="aligncenter" width="640"]Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır[/caption]

Tek celsede boşanmak için ne yapmalı?

Tek celsede boşanmak için eşlerin Anlaşmalı boşanma üzerinde anlaşarak aralarında düzenlidikleri Anlaşmalı boşanma protokolü ile Aile mahkemesine dava açması gerekmektedir. Boşanma protokolünde eşlerin, boşanma konusunda, velayet, nafaka ve tazminat konularında anlaşmış olmaları gerekmektedir.

Boşanma İşlemi Nasıl Başlatılır?

Boşanma kararının alınmasından sonraki ilk önemli işlem, yaşanan duruma ve olaylara göre doğru boşanma sebebine dayanan bir dava açmaya karar vermektir. Bu kararın Türk Medeni Kanunu içerisindeki tam karşılığını bulmak ve sonrasında yapılacak ikinci en önemli işlem ise doğru sebebe dayalı olarak açılacak davanın dilekçesinin usulüne uygun bir şekilde yazılmasıdır. Türk Hukuk Sistemi içerisinde her türlü davada çok önemli bir işlev üstlenen başvuru dilekçesi, boşanma davalarında da tüm süreci etkileyecek önemli bir detaydır. Boşanma davasının hangi sebebe dayandığı, velayet, nafaka ve tazminat talepleri ile birlikte tüm dava süreci ile ilgili mahkemede ilk kanaatin oluşmasını sağlayacak olan dilekçe, usulüne uygun bir şekilde yazılmak zorunluluğundadır. Doğru ve usulüne uygun bir şekilde yazılmamış olan boşanma davası dilekçesi nedeniyle reddedilen pek çok dava örneği vardır. Böylesi bir durumda aynı sebepten dolayı yeniden dava açma hakkı 3 yıllığına ertelenmektedir ve bu durum çok büyük sıkıntıların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Örneğin şiddete maruz kalan bir eşin bu konuda sadece dava dilekçesi yanlışlığı yüzünden reddedilen boşanma davası konusunda 3 yıl aynı sebepten dava açmamasına ve bu dava türünde kazanılacak haklarında bu süre boyunca kazanılamamasına ve daha da önemli boşanmamaya sebep olacaktır. Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Boşanmada mahkeme masraflarını kim öder?

Boşanma davası hazırlanan dava dilekçesi ile Aile mahkemesine başvuru yapılarak dava açılır. Dava öncesi harç ve masrafları davayı açan yani davacı taraf öder.

Boşanmak için nereye başvurmak gerekir?

Boşanma işleminde üçüncü aşama olarak hangi mahkemeye başvurulacağının iyi bilinmesidir. Yetkili ve görevli olarak ayrılan mahkemeler arasında, hangisine başvurulacağının belirlenmesi aşaması da önemlidir, zira yanlış bir mahkemeye başvurmak, yetkisizlik nedeniyle davanızın düşmesine sebep olabilir. Boşanma davaları için yetkili mahkemeler Aile mahkemeleridir. Bununla birlikte Aile Mahkemelerinin bulunmadığı bölgelerde Asliye Hukuk Mahkemeleri görevlidir. Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Boşanma Nasıl Olur? İşlemleri Nasıl Yapılır? Velayet - Nafaka Talepleri Nasıl Olur?

Boşanma davaları eşlerin birlikte ikamet ettiği veya birinin en az 6 aydır ikamet ettiği yerdeki Aile veya Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılmalıdır. Son aşama olarak boşanma davasının sürecinin doğru bir şekilde yönetilmesidir. İhtiyaç duyulan kanıtların doğru bir şekilde sunulması, dilekçenizde velayet, tazminat ve nafaka taleplerinin doğru bir şekilde yapılması, bu hakların kazanılabilmesi için gereken hukuki müdahalelerin yapılması gereklidir. Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Bu haber toplam 308 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara