İş Kazası Avukat Numarası: Ankara Avukat 0312 229 25 05
İş Kazası Avukat Numarası ve Danışma. İş Kazası Avukat Numarası Nedir? İşçi ile işveren arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen 4857 sayılı İş Kanunu kapsamına görülen iş kazası, sigortalı çalışanın işyerinde bulunduğu sırada yürütülmekte olan iş ile bağlantılı bir şekilde işçinin bedenen veya ruhen sakatlanmasına neden olan kazalara denmektedir.
İş kazası arabuluculuk zorunlu mu? İş kazası arabuluculuğa tabi mi?
İş Kazası Tutanağı Tutulmazsa Ne Olur? İş kazası olup olmadığına hangi kurum karar verir?
İş Kazası Şikayetçi Olmama! İş kazasında ifade vermezse ne olur?
İş Kazası Tazminat Davası Nerede, Nasıl Açılır? Tazminatı Kim Öder?
İş Kazası Maluliyet Oranına ve SGK Sağlık Kurulu raporuna itiraz Nasıl Yapılır?
İş Kazasından Kim Sorumludur? İş kazalarında işverenin sorumluluğu nedir?
İş Kazası Kaç Gün İçinde Bildirilmeli 2024? İş kazası bildirim süresi ve Cezası ne kadar?
İş kazası geçiren bir işçi işten çıkarılabilir mi? Raporlu işçi işten çıkarılırsa ne olur?
İş Kazasında Parmak Kopması Tazminatı Nasıl Alınır? Parmağı Koptu yüzde kaç veriliyor?
İş Kazası Davası Nasıl Açılır? İş kazası sonucu hangi dava açılır?
İş kazası başvurusu nereye yapılır? İş kazası SGK'ya başvuru zorunlu mu?
Trafik ve İş Kazasında Anne ve Baba Destekten Yoksun Kalma Tazminatı Alır Mı?
SGK iş kazası başvurusu nasıl yapılır? SGK başvuru dilekçesi Nasıl Hazırlanır Verilir?
İş kazasında işçinin işveren tarafından başka bir bölgeye gönderilmesi nedeniyle iş yapmadığı şekilde geçen sürelerde ya da işin yapıldığı yere gidiş geliş sırasında oluşan yaralanmalar da iş kazası kapsamına alınmaktadır.
İş Kazası Avukat Numarası
İş kazasının meydana gelmesi durumunda, kaza işveren tarafından derhal emniyet güçlerine haber verilmelidir. Bununla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'na ise kazanın meydana geldiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde bildirilmesi gerekmektedir.
İşverenin kötü niyetli olarak bildirim yapmaması durumunda iş kazası, İş hukuku konusunda uzman iş avukatlarına işçi tarafından vakit kaybetmeksizin bildirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple işyerinde veya işyerine gidiş geliş esnasında herhangi bir şekilde bedenen ya da ruhen bir zarara uğrayacak şekilde iş kazası geçiren işçiler, iş kazası avukat numarası arayışlarıyla bu alanda hukuki destek almak için araştırma yapmaktadır.
İş Kazası Durumunda Ne Yapılmalıdır?
İş kazasının ciddi boyutları ve çalışanlar için hayati sıkıntıları bulunduğu için, herhangi bir sebeple iş kazası meydana gelmesi durumunda bedenen ya da ruhen yaralanan işçi, en yakın sağlık kuruluşunda derhal tedavi altına alınmalıdır.
Daha sonra işçiye tedavi süresince iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği bağlanmalıdır. Fakat geçici iş göremezlik ödeneği dışında maluliyet raporuna göre %10 oranının üzerinde iş kazasından yaralanma durumu yani maluliyet durumu çıkması halinde işçiye aylık bağlanmaktadır.
İş kazası avukatı bu durumda devreye girip, herhangi bir şekilde hak kayıpları yaşanmaması için profesyonel hizmet veren kişi konumundadır.
İş Kazası Avukatı Tutmanın Avantajları Nelerdir?
İş kazası sonrası meydana gelen zararların karşılanması için kazada bedenen ya da ruhen zarar gören işçinin karşılaştığı zararları giderecek ölçüde maddi ve manevi tazminat talepleri gündeme gelmektedir.
Alanında uzman iş avukatı desteği sayesinde bu maddi ve manevi tazminat taleplerinin herhangi bir şekilde hukuki açıdan bir hak kaybına yol açılmadan tazmin edilmesi mümkün olabilmektedir.
Bu yüzden işveren aleyhinde açılacak iş kazası davalarında mutlaka iş hukuku kapsamında mesleki deneyime sahip, iş kazaları ile ilgili olarak Yargıtay içtihatlarında yer alan son kararlar hakkında bilgi ve birikime sahip avukatlardan yardım alınması büyük ölçüde faydalı olmaktadır.
İş kazasının meydana gelmesinde işverenin işyerinde güvenlik önlemlerini almaması sonucu uğradığı bedensel ve ruhsal zararların tazminini talep edebilmektedir.
Bu kapsamda iş kazası sonucu mağdur olan kişi, çalışma gücünü yitirmesinden ya da iktisadi geleceğinin sarsılmasından doğan zararların tazmin edilmesini hukuka uygun bir şekilde avukatı aracılığıyla isteyebilmektedir. Kanunlar tarafından verilen bu haktan hareketle, iş kazası avukatı aracılığı ile açılacak tazminat davasında, iş kazası ya da meslek hastalığı sonucunda işçinin çalışma gücünde meydana gelen eksilme sebebiyle uğradığı gelir kaybının giderilmesi amacı öne çıkmaktadır.
Bu yüzden işçi haklarının en iyi şekilde korunması ve mahkeme önünde herhangi bir hak kaybına uğranmaması için avukatın bu konuda dikkatli olması önem taşımaktadır.
İş Kazasında Çalışma Gücü Kaybının Tespiti
İş kazası sonucunda işçi belirli oranda sakat kalmış ve işçinin çalışma gücündeki azalma gelecekte muhtemel zararlara sebep oluyorsa bu durumda hesaplamanın bu koşullara göre yapılması zorunlu olmaktadır.
Çalışma gücü kaybının belirlenmesi uzmanlık gerektiren bir iş olması sebebiyle iş mahkemeleri tarafından bilirkişiye başvurularak tespit edilmektedir.