Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel

Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel
Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel | Yabancı Bir Mahkemede Gerçekleşen Boşanma Davası kararı yada velyet, vasiyet, vasilik gibi benzer kararların Türk Hukuk Sistemince Tanınması ve Tenfizi İçin Yapılması Gereken Prosedürler ve Davanın Açılacağı Görevli ve Yetkili Mahkemeler, dava süreçleri, dava masraflarının ne kadar olduğu soruları tanıma ve tenfiz davasında...
Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel | Yabancı Bir Mahkemede Gerçekleşen Boşanma Davası kararı ya da velayet, vasiyet, vasilik gibi benzer kararların Türk Hukuk Sistemince Tanınması ve Tenfizi İçin Yapılması Gereken Prosedürler ve Davanın Açılacağı Görevli ve Yetkili Mahkemeler, dava süreçleri, dava masraflarının ne kadar olduğu soruları tanıma ve tenfiz davasında avukat ve danışmanlık konularını oluşturmaktadır. Bunun yanında bu kararları tanıma ve tenfiz yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın, Türkiye'den uzak farklı ülkelerde yaşamalarından dolayı, ellerindeki mahkeme kararları için Türkiye de davanın açılması, takip edilmesi ve sonuçlandırması için kendileri temsil edecek avukat bulmakta sorunlar yaşadıkları bir gerçektir. Bu konuda Ankara, İzmir Ve İstanbul Mahkemelerinin Genel yetkili olması sebebiyle bu illerdeki Baro sicillerine kayıtlı kurumsal ve avukat tercih etmeleri kendileri için faydalı olacaktır. Türkiye de dava açma ve sonuçlandırma gibi sizi temsil edecek tek kurum avukatlık mesleğidir. Avukat olmayan kişiler bu konuda yetkileri yoktur. Bu davalar açılmadığı takdirde taraflar Türk hukuk sistemince halen evli gözükmektedirler ve ona göre sorumlulukları ve statüleri düzenlenmektedir. Tanıma ve tenfiz davasının açılabilmesi için gerekli şartları ve gerekli prosedürleri ifade edersek şunları izah edebiliriz: Tanıma ve tenfiz davasının açılabilmesi için öncelikle ya taraflar Türk asıllı olacaklar veya Türk vatandaşı olacaklar. Bu bireyler yabancı bir devletin hukuk sistemi altında boşanacaklardır. Gerekli belgeler ve dilekçeler toplanıp ya konsolosluk aracılığı ile veyahut kendileri Türkiye'ye gelerek tanıma ve tenfiz davasını açacaklardır. Bir yol daha vardır. Bu yol da avukata vekalet ve özel yetki vererek avukatın bu süreci takip etmesini sağlamaktır. Davanın açılabilmesi için gerekli evrakların tam ve eksiksiz olması gerekmektedir. Tanıma ve tenfiz davası yabancı bir mahkemede boşanan tarafların Türk hukuk sistemi içerisinde de boşanmış sayılabilmeleri ve boşanmanın getirdiği hüküm ve sonuçların uygulanabilmesini sağlayan davalardır. Öncelikle Yabancı mahkemenin vermiş olduğu mahkeme kararlarının Türkiye'de geçerli olması için dava açılması süreci öncelikle bulunduğunuz bölgeye yakın Türk konsolosluğuna müracaat edilerek Türkiye'de daha önceden bilgilerini aldığınız Avukat adına resimli özel vekalet çıkarmanız gerekmektedir. Vekalet alındıktan sonra eliniz de bulunan Mahkeme kararının aslı (orijinal olması zorunludur ) Apostil yaptırılır. Burada bir diğer önemli husus mahkemem kararının tercümesidir. Tercümenin ya bulunduğunuz konsolosluk aracılığı ile yapılması yada Türkiye'de dava açılırken noter onaylı tercüme yapılması gerekmektedir. Diğer tercüme edilmiş kararlar mahkemelerce kabul edilmemektedir. Bu işlemler yapıldıktan sonra Avukatın adresine kargo ile gönderilmelidir.

Tanıma ve Tenfiz Davasının Türkiye de Avukat ile Açılması ve Sonuçlandırılması Süreci

Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel | Tanıma ve tenfizi istenen evraklar yukarıda anlattığımız kurallar çerçevesinde Avukata ulaşması ile dava dilekçesi hazırlanarak yetkili ve görevli mahkemede davanız açılarak e-mail veya whatsapp aracılığı ile size bilgi verilir. Eğer davanız sadece tanınmasına yönelik ise 15 gün içerisinde karara çıkma durumu bulunmaktadır. Örneğin, eğer boşanma kararının tanınmasını istiyorsanız diğer eşinde Türkiye'de başka bir avukata vekalet vermesi ile bu karar dosya üzerinde 15 gün içinde tamamlanmaktadır. Bu konuda detaylı bilgi almanız durumunda konsoloslukta vekalet vermiş olduğunuz sizi temsil edecek avukat sizi aydınlatacaktır.

Tanınma ve Tenfiz Kararının Türkiye'de Açılan Davanın Sonuçlanması Resmi Kayıtlara İşlenmesi Süreci

Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel | Tanıma ve tenfiz davası katiyen bir boşanma davası değildir. Bu neden ile davaya bakacak hakim tarafların neden boşandıklarını sorgulamayacak yabancı mahkemenin verdiği kararın asıl yani geçerli olup olmadığı hususunda bir karar verecektir. Verilen kararlarlar en geç bir ay içinde mahkemece yazılarak hakimi onaylaması sonucu kararın kesinleştirilmesi ve itirazın olmaması gerekmektedir. Dosyanın kesinleşmesi durumunda yazılan karar ilgili resmi kurumlara örneğin Boşanma kararının tanınması ise Nüfus müdürlüğüne yazılarak nüfus kayıtları boşanmış olarak işlenecektir.

Tanıma ve Tenfiz Davasının Ankara İzmir ve İstanbul İllerinde Açılması ve Davanın Avukat İle Takibi Önemli Mi?

Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel | Öncelikle Adliyelerin tatil olduğu Adli tatilde bile nöbetçi mahkemelerde açılan ve sonuçlandırılan bu davalar, tanıma ve tenfiz davaları için birer istisna olup adli tatilde dahi görülebilme imkanları bulunmaktadır. Tanıma ve tenfiz davası süresinde avukat ile çalışmak tebligat sorununu ortadan kaldıracağı dolayısı ile tarafların avukat ile çalışmaları davayı hızlandıracaktır. Tanıma ve tenfiz davası açılmadığı sürece taraflar Türk hukuk sistemince evli gözükecekler ve ona güre hüküm ve sonuçlara tabi olacaklardır. Yabancı mahkemede boşanmış olup Türk hukuk sistemi içerisinde de tanınma ve tenfiz davsı sürülen o arada tarafların hukuki ilişkilerinde bir karmaşıklık daha doğrusu belirsizlik bulunduğundan taraflar birbirlerinin yasal mirasçısı olarak gözükmemektedir. Tanıma ve tenfiz davası Ankara, İstanbul veya İzmir asliye hukuk mahkemelerinden aile mahkemesinde açılmaktadır.Tanıma ve tenfiz davası miras hukuku açısından oldukça önemli sonuçlara neden olabilecek bir davadır. Eğer boşanan taraflardan biri ölmeden önce tanıma ve tenfiz davası açmamış ise yasal mirasçıları tarafından tanıma ve tenfiz davası açılabilecektir.

İlkay Hukuk Bürosu - Tanıma ve Tenfiz Davaları

Tanıma ve Tenfiz Davaları Genel | İlkay hukuk bürosu Avukat İlkay Uyar Kaba tarafından 2006 yılında kurulmuş ve günümüze kadar kurumsal bir yapı içerisinde branşlaşmış  Avukatları ile Tanıma Ve Tenfiz Davalarında önemli bilgi ve tecrübe edinmiş olmalarından dolayı titiz ve sonuç odaklı olarak takip etmektedir. Yurt dışında yaşayan müvekkillerinin iletişim sorunlarını çözmek adına her türlü iletişim ve teknoloji araçlarını kullanarak, davaların doğru açılması ve kısa sürede davaları sonuçlandırmayı kendine amaç edinmiştir.

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara